Στο πλευρό του Συλλόγου Συζύγων Θανόντων «ΑΞ.Ι.Α.» ο Χρήστος Στρατάκης

Συνάντηση με τους εκπροσώπους του Συλλόγου Συζύγων Θανόντων “ΑΞ.Ι.Α.” (Αξιοπρέπεια-Ισότητα-Αλληλεγγύη) κα Κολιού Βάσω και κα Χριστοδούλου Μαρία, πραγματοποίησε ο υποψήφιος βουλευτής Ηρακλείου του ΠΑΣΟΚ, Χρήστος Στρατάκης.

Oι εκπρόσωποι του Συλλόγου αναφέρθηκαν αναλυτικά στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα μέλη του και ιδιαίτερα σχετικά με τις εκκρεμότητες των συντάξεων χηρείας ετών 2016 – 2019. Ταυτόχρονα, επεσήμαναν την ανάγκη της συνέχισης της σύνταξης τέκνων έως τα 24 έτη για τέκνα που είναι σε ορφανική κατάσταση πριν το 2016, της επαναφοράς του δικαιώματος επιλογής σύνταξης όπως ίσχυε πριν το 2016, της καταβολής της διαφοράς από το 50% στο 70% για τα έτη 2016 έως 2019 αλλά και της αναδρομικότητας του ποσοστού 70% από το Μάϊο 2016 έως τον Μάϊο 2019 που αφορά τα έτη γάμου.

Επίσης, ανέδειξαν τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν από τη μη έκδοση οριστικών αποφάσεων συντάξεων χηρείας (συνταξιοδοτική πράξη) με το 70% και με το 35% αντίστοιχα, αλλά και την ανάγκη δημιουργίας λογισμικού μεταφοράς του 35% της σύνταξης με το πέρας της τριετίας από τον χήρο/α όταν υπάρχει ανήλικο τέκνο.

Ο υποψήφιος βουλευτής κ.Στρατάκης, αφού ευχαρίστησε τους εκπροσώπους του Συλλόγου για την ενημέρωση, υπογράμμισε ότι στηρίζει τα δίκαια αιτήματά τους, την ώρα που πολλές χήρες, κυρίως, γυναίκες βρίσκονται σε δεινή οικονομική κατάσταση και αδυνατούν να τα βγάλουν πέρα.

Μάλιστα, ο Σύλλογος αριθμεί περίπου 3000 μέλη-συζύγους θανόντων.

Τέλος, ο κ.Στρατάκης επεσήμανε ότι το ΠΑΣΟΚ έχει διαχρονικά στηρίξει τα αιτήματα του Συλλόγου “ΑΞ.Ι.Α” τόσο από την αείμνηστη Φώφη Γεννηματά όσο και από τον Νίκο Ανδρουλάκη, μέσω κοινοβουλευτικών πρωτοβουλιών και παρεμβάσεων για τα προβλήματά τους, ώστε να αρθεί η αδικία που υφίστανται από τον Ν.4387/2016 (νόμος Κατρούγκαλου).