3η Σεπτέμβρη #48χρόνιαΠΑΣΟΚ *

* του Χρήστου Εμμ. Στρατάκη
Γεωπόνος BScMSc & Πληροφορικός BScMSc
Πολιτευτής ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής Ηρακλείου

Μισός αιώνας, 48 χρόνια για την ακρίβεια, από την ίδρυση του ΠΑΣΟΚ, η διακήρυξη της 3ης του Σεπτέμβρη 1974, εξακολουθεί να παραμένει επίκαιρη.

Η τραγωδία της Κύπρου συνεχίζεται με το βόρειο τμήμα του νησιού να είναι υπό τουρκική κατοχή. Ο δρόμος που οδηγεί στην αδέσμευτη λαϊκή κυριαρχία και τη Δημοκρατία, έχει ακόμα πολλά εμπόδια.

Η βούληση της κυβέρνησης της Δεξιάς να ποδηγετήσει την πολιτική ζωή της χώρας, με παράνομες και αντιδημοκρατικές ενέργειες, όπως η παρακολούθηση των επικοινωνιών πολιτικών προσώπων και του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ, επιβεβαιώνουν αυτή δυστυχώς την κατάσταση.

Ο οικονομικός μαρασμός, ιδιαίτερα μετά το κύμα ακρίβειας που κατακλύζει τους πάντες και τα πάντα, συνεχίζεται και αυξάνεται για τη μεγάλη πλειοψηφία του ελληνικού λαού.

Η ανάσα που έδωσαν οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ στους μη προνομιούχους Έλληνες, έχει εξανεμιστεί.

Οι κυβερνήσεις της Δεξιάς με την πελατειακή διαχείριση του κράτους, που δυστυχώς αποδέχτηκε και κάλυψε και η κυβέρνηση της αριστεράς πρόσφατα, κόντεψαν να οδηγήσουν τη χώρα και τον λαό της στην πλήρη καταστροφή.

Σήμερα και πάλι το ΠΑΣΟΚ θέλει και μπορεί να σταματήσει αυτή την κατηφορική πορεία και ν’ αρχίσει, με τη συσπείρωση του λαού κάτω από τις τάξεις του, μια ανοδική πορεία προς όφελος της κοινωνίας και της χώρας.

Είμαστε εδώ με νέες ιδέες και προτάσεις, αλλά και τις αξίες που η παράταξή μας πάντα υπηρετούσε, να πραγματώσουμε τους στόχους της διακήρυξης της 3ης του Σεπτέμβρη.

Τα πεπραγμένα του μισού αιώνα που πέρασε μας δείχνουν τον δρόμο και τον τρόπο με τον οποίο μπορούμε να ξεπεράσουμε όσα κράτησαν την Ελλάδα πίσω, αλλά και την πορεία για μια Ελλάδα αντάξια των προσδοκιών μας.

Τα επόμενα χρόνια που ακολουθούν μπορεί να είναι για τη χώρα, αυτά που θα την καταστήσουν και θα την καταξιώσουν ως μια σύγχρονη και ευημερούσα ευρωπαϊκή χώρα, αντάξια της ιστορίας της προς όφελος της ίδιας και των πολιτών της…