Χρήστος Στρατάκης από τη λαϊκή των Πατελών: “Καμία αυτοκριτική από τη Νέα Δημοκρατία για τις πρακτικές Χατζηγάκη που κόστισαν στην Ελλάδα εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ. Έτσι θα δώσει λύσεις στον Αγροτικό Τομέα;”

Η χώρα χρειάζεται ένα ισχυρότατο αντίβαρο τόσο απέναντι στη συντήρηση της ΝΔ όσο και απέναντι στο λαϊκισμό. Η πιο χρήσιμη ψήφος σε αυτές τις εκλογές είναι η ψήφος στο Κίνημα Αλλαγής, ψήφος ομαλότητας και σταθερότητας.

Περιοδεία στη λαϊκή των Πατελών στο Ηράκλειο έκανε το Σάββατο το πρωί ο υποψήφιος βουλευτής Ηρακλείου του Κινήματος Αλλαγής κ.Χρήστος Στρατάκης, όπου και είχε την ευκαιρία να μιλήσει με παραγωγούς αλλά και πολίτες που επισκέπτονται τη λαϊκή.

Όπως δήλωσε ο κ.Στρατάκης:
“Οι άνθρωποι του μόχθου που τροφοδοτούν καθημερινά την πόλη με τα αγαθά της κρητικής γης, πρέπει να έχουν αρωγό την Πολιτεία και εμείς, στο Κίνημα Αλλαγής, έχουμε καταθέσει ολοκληρωμένο σχέδιο για τον Πρωτογενή Τομέα και θέλουμε να συμβάλλουμε με καινοτόμες προτάσεις στο να απολαμβάνει ο παραγωγός όσο το δυνατόν μεγαλύτερη υπεραξία στα αγροτικά προϊόντα.

Σήμερα, δυστυχώς, δεν υπάρχει καμία σύνδεση του πρωτογενούς με τον τριτογενή τομέα, ώστε να απορροφώνται τα ντόπια αγροτικά προϊόντα στον τουρισμό της Κρήτης, αλλά ούτε και μπορούν να ανασάνουν οι αγρότες με τις υπέρογκες φορολογικές και ασφαλιστικές δεσμέυσεις τους εξαιτίας του νόμου Κατρούγκαλου και της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ.

Και ασφαλώς, δεν μπορούν να εμπιστευτούν μια Νέα Δημοκρατία, η οποία χωρίς ίχνος αυτοκριτικής τόσο για τις εγκληματικές της ευθύνες που μας οδήγησαν στην κρίση, όσο και τις τραγελαφικές αγροτικές πολιτικές, όπως αυτή του περίφημου “πακέτου Χατζηγάκη”, εξαιτίας του οποίου η Ελλάδα καταδικάστηκε από την Ε.Ε. σε επιστροφή αποζημιώσεων ύψους εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ. Με αυτές τις ψηφοθηρικές πρακτικές θα δώσει λύσεις στον Αγροτικό Τομέα η Νέα Δημοκρατία;

Η χώρα χρειάζεται ένα ισχυρότατο αντίβαρο τόσο απέναντι στη συντήρηση της ΝΔ όσο και απέναντι στο λαϊκισμό. Η πιο χρήσιμη ψήφος σε αυτές τις εκλογές είναι η ψήφος στο Κίνημα Αλλαγής, ψήφος ομαλότητας και σταθερότητας.

Σύνθημά μας η αυτόνομη πορεία, η αυτοδύναμη στρατηγική, ο αυτόνομος λόγος και ο πρωταγωνιστικός ρόλος, ώστε ως υπεύθυνη αντιπολίτευση να μην αφήσουμε τη χώρα να μπει σε τροχιά αποσταθεροποίησης. Εμείς θα συμβάλουμε θετικά σε προοδευτικές μεταρρυθμίσεις.”

Διαβάστε περισσότερα:

10 Προτάσεις του Κινήματος Αλλαγής για τον Αγροτικό Τομέα:

https://kinimaallagis.gr/10-protaseis-gia-ton-agrotiko-kosmo/

Παρεμβάσεις και προτάσεις μου για τον Πρωτογενή Τομέα:

Πως μπορούμε να αυξήσουμε την αγροτική παραγωγή και να μειώσουμε την υπερβολικά υψηλή φορολογία*

Μια πρόταση-τομή για τον Αγροτικό Τομέα(*)

Πρόταση για την αποτελεσματική καταπολέμηση του δάκου της ελιάς και της Tuta Absoluta της τομάτας *