Ποιος είναι

Ο Χρήστος Στρατάκης γεννήθηκε το 1980 στο Ηράκλειο, αποφοίτησε από το 2ο Γενικό Λύκειο Ηρακλείου και είναι Γεωπόνος Αγροτικής Οικονομίας και Πληροφορικός.
Έχει αποφοιτήσει από το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, ενώ έχει πραγματοποιήσει μεταπτυχιακές σπουδές στην Αγροτική Οικονομία στο Πανεπιστήμιο Hohenheim της Στουτγάρδης στη Γερμανία.
Επίσης, είναι πτυχιούχος Πληροφορικής του Τμήματος Θετικών Επιστημών και Τεχνολογίας του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου με μεταπτυχιακό στην Τεχνολογία Υλικού και Λογισμικού: Σχεδίαση και Ανάπτυξη Διάχυτων Συστημάτων Υπολογισμού (Engineering of pervasive computing systems)

Είναι παντρεμένος με την οικονομολόγο Ανθή Πινακουλάκη και έχουν δύο γιους.

Μιλάει Αγγλικά και Γερμανικά και εργάζεται ως επιστημονικός συνεργάτης στο Ίδρυμα Τεχνολογίας και Έρευνας (Ινστιτούτο Πληροφορικής), σε πρόγραμμα εφαρμογής της πληροφορικής στη γεωργία.

Έχει διδάξει ως έκτακτο εκπαιδευτικό προσωπικό στο ΤΕΙ Κρήτης τα μαθήματα Γεωργικής Οικονομίας, Μάρκετινγκ Αγροτικών Προϊόντων, Κοινής Αγροτικής Πολιτικής και Οργάνωσης και Διοίκησης Γεωργικών Εκμεταλλεύσεων.

Έχει εργαστεί ως επιθεωρητής βιολογικής γεωργίας σε φορέα πιστοποίησης βιολογικών προϊόντων και ήταν εισηγητής σε ημερίδες για την Έξυπνη Γεωργία αλλά και την Κοινή Αγροτική Πολιτική (ΚΑΠ).

Εντάχθηκε στη νεολαία του ΠΑΣΟΚ από τα φοιτητικά του χρόνια και ήταν μέλος της ομάδας εθελοντών διαδικτύου στο 7ο Συνέδριο του ΠΑΣΟΚ το 2005.

Υπήρξε Μέλος της Συντονιστικής Επιτροπής και για 4 χρόνια υπεύθυνος οργανωτικού της ιστορικής Τοπικής Οργάνωσης του ΠΑΣΟΚ Μασταμπά στο Ηράκλειο, όπου εγκατέστησε το 2007 μετά και από την πρωτοβουλία της τότε ομάδας διαδικτύου του ΠΑΣΟΚ, επί προεδρίας Γ.Παπανδρέου, ένα από τα πρώτα ασύρματα σημεία δωρεάν πρόσβασης στο διαδίκτυο και προώθησε την αξιοποίηση των νέων τεχνολογιών για πρώτη φορά σε κομματική οργάνωση.

Απέκτησε εμπειρία από την πολιτική δράση στο πλευρό του πατέρα του, πρώην βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Μανόλη Στρατάκη, αλλά και ως υποψήφιος με το Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών και το Κίνημα Αλλαγής.

Έχει δημοσιεύσει άρθρα του με προτάσεις και καινοτόμες ιδέες, με τη συμβολή των οποίων πιστεύει ότι μπορούν να διορθωθούν πολλά  κακώς κείμενα στη χώρα μας.

Είναι μέλος του Γεωτεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος, ενώ έχει διατελέσει και εθελοντής-συνδρομητής στο Παγκόσμιο Ταμείο για τη Φύση (WWF).