Ποιος είμαι

Γεννήθηκα στο Ηράκλειο, με καταγωγή από την Παναγιά Πεδιάδος. Αποφοίτησα από το 2ο Γενικό Λύκειο Ηρακλείου και σπούδασα Γεωπόνος στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και Πληροφορικός στο Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο.

Έχω μεταπτυχιακό στην Αγροτική Οικονομία από το Πανεπιστήμιο Hohenheim της Στουτγάρδης Γερμανίας και μεταπτυχιακό στην Πληροφορική – Σχεδίαση και Ανάπτυξη Διάχυτων Συστημάτων Υπολογισμού – από το Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο.
Μιλάω Αγγλικά και Γερμανικά.

Είμαι παντρεμένος με την ορκωτή ελέγκτρια-λογίστρια Ανθή Πινακουλάκη και έχουμε δύο γιους.

Εργάζομαι ως επιστημονικός συνεργάτης στο Ίδρυμα Τεχνολογίας και Έρευνας (Ινστιτούτο
Πληροφορικής), σε πρόγραμμα εφαρμογής της πληροφορικής στη γεωργία, ενώ έχω διδάξει ως έκτακτο εκπαιδευτικό προσωπικό στη Σχολή Τεχνολόγων Γεωπόνων του ΤΕΙ Κρήτης. Επίσης, έχω εργαστεί ως επιθεωρητής βιολογικής γεωργίας σε φορέα πιστοποίησης βιολογικών προϊόντων.

Εντάχθηκα στη νεολαία του ΠΑΣΟΚ από τα φοιτη τικά μου χρόνια και ήμουν μέλος της ομάδας εθελοντών διαδικτύου στο 7ο Συνέδριο του ΠΑΣΟΚ το 2005.
Είχα εκλεγεί στην Συντονιστική Επιτροπή και για 4 χρόνια διετέλεσα υπεύθυνος οργανω-
τικού της ιστορικής Τοπικής Οργάνωσης ΠΑΣΟΚ Μασταμπά στο Ηράκλειο.

Έχω δημοσιεύσει άρθρα στον τοπικό και πανελλαδικό τύπο με προτάσεις μου και καινοτόμες ιδέες, με τη συμβολή των οποίων πιστεύω ότι μπορούν να διορθωθούν πολλά κακώς κείμενα στη χώρα μας.

Τέλος, είμαι εκλεγμένο μέλος της Αντιπροσωπείας του Γεωτεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος, Παράρτημα Κρήτης, αλλά και Πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 2ου Δημοτικού Σχολείου Βουτών και έχω διατελέσει εθελοντής του Παγκόσμιου Ταμείου για τη Φύση (WWF).