Γιατί με Παπανδρέου, ΤΩΡΑ;!

* του Χρήστου Εμμ.Στρατάκη
Γεωπόνος BSc-MSc και Πληροφορικός BSc-MSc
Μέλος Κινήματος Αλλαγής Ηρακλείου

Σε κάθε εκλογική διαδικασία πρέπει να ψηφίζουμε θετικά. Με θετικό πρόσημο δηλαδή, ανάλογα με το ποιος/ποιοι/τι πιστεύουμε ότι είναι καλύτερο ως επιλογή τη δεδομένη χρονική στιγμή για τη χώρα, την κοινωνία και τους πολίτες, καθώς και για την παράταξη.

Ίσως ακούγεται στερεότυπη η λέξη «δικαίωση», όμως η πραγματικότητα της τελευταίας δεκαετίας στην Ελλάδα, οδηγεί αβίαστα στο συμπέρασμα, ότι τα γεγονότα έτσι όπως διαδραματίστηκαν αυτή την περίοδο δικαιώνουν ιστορικά, κοινωνικά, ηθικά και αξιακά τον Γιώργο Παπανδρέου, όχι μόνο ως πρώην πρωθυπουργό αλλά και ως άνθρωπο και ενεργό πολίτη που ποτέ δεν έπαψε να εκφράζει ιδέες και προτάσεις στο δημόσιο λόγο για την πορεία της Ελλάδας, σε αντίθεση με άλλους πρώην πρωθυπουργούς που κρατούν τη γνωστή μουγκή ενοχική στάση.

Όμως, γιατί με Παπανδρέου, ΤΩΡΑ;!

–    Γιατί είναι ο μόνος που μιλούσε (πριν 20 χρόνια) και μιλάει και τώρα με όρους μέλλοντος. Αν το 2030 ψάχνουμε να κατανοήσουμε τι είναι η «κλιματική δικαιοσύνη», η «κλιματική δημοκρατία» και η «κλιματική παιδεία», που προτείνει ήδη από το 2019 ο Παπανδρέου, ας ακούσουμε τις ομιλίες του τώρα! Ελπίζω να μην έχουν και αυτές την τύχη των «πράσινων αλόγων» της πράσινης ανάπτυξης που έλεγε από την προηγούμενη δεκαετία. Πλέον, σήμερα και για την τρέχουσα δεκαετία, κονδύλια δισεκατομμυρίων δαπανώνται για τη διασφάλιση πράσινων πολιτικών σε ΕΕ αλλά και παγκοσμίως.

Άρα, ανανέωση πολιτικών και ιδεών, στην πράξη!

–    Γιατί είναι αυτός που έκανε πράξη (και δεν έμεινε στα λόγια) ΑΛΛΑΓΕΣ και μεταρρυθμίσεις για κοινωνική δικαιοσύνη, για περισσότερη δημοκρατία και διαφάνεια, με τη Διαύγεια, την ηλεκτρονική διακυβέρνηση (πάνω στην οποία πατάνε σήμερα όλες οι καθ’ όλα χρήσιμες προς τον πολίτη υπηρεσίες του gov.gr-καθώς δεν είμαστε μηδενιστές των πάντων- την ηλεκτρονική συνταγογράφηση, την απογραφή των υπαλλήλων, τον θεσμό του οικονομικού εισαγγελέα, τις Ανεξάρτητες Αρχές και άλλα πολλά.

Όλοι όσοι εμφανίζονται σήμερα υπέρμαχοι αυτών των αλλαγών, τότε τις καταψήφιζαν στη Βουλή…

–    Γιατί πρέπει να πιάσουμε το νήμα από εκείνη την περίοδο, 09-11 και να συνεχίσουμε απαλλαγμένοι από τα μνημόνια και τον κίνδυνο της άτακτης χρεωκοπίας, σχεδιάζοντας νέες ΑΛΛΑΓΕΣ που θα αυξάνουν τον παραγόμενο πλούτο της χώρας, θα κάνουν συμμέτοχο τον πολίτη στις αποφάσεις (4η εξουσία-διαβουλευτική, γιατί όχι;), θα εξασφαλίζουν την κοινωνική δικαιοσύνη και ευημερία.

–    Γιατί, το Κίνημα θέλει έναν αρχηγό με εμπειρία, με διεθνές κύρος, έναν αρχηγό που μπορεί να αντιπαρατεθεί με τη Δεξιά και να ξαναφέρει τον ήλιο και τα σύμβολα της Παράταξης πάνω από την Ελλάδα, σαφώς προσαρμοσμένα στα δεδομένα της σημερινής εποχής. Όπως το ΠΑΣΟΚ και ο Ανδρέας Παπανδρέου είχαν βάλει στην αντιπολίτευση τη Δεξιά για πολλά χρόνια και στην πορεία κάποιοι συνεργάστηκαν μαζί της-την ώρα που κάποιοι άλλοι σφύριζαν αδιάφορα από κομματικές θέσεις ευθύνης για την κυβερνητική συνεργασία-έτσι τώρα ένας άλλος Παπανδρέου θέλει και μπορεί να την ξαναβάλει στη θέση της αντιπολίτευσης, εκεί όπου της αναλογεί.

–    Γιατί, έχει αποδειχθεί πλέον ιστορικά ποιος είναι ο καλός καπετάνιος που, ενεργώντας πατριωτικά, δικαιώθηκε από τις εξελίξεις και μαζί του όλοι όσοι τον πιστέψαμε, ενστερνιστήκαμε τις ίδιες ιδέες και αξίες και θα συνεχίζουμε να υπερασπιζόμαστε το δίκαιο, υπεύθυνο και σοβαρό μας αγώνα για την εξυγίανση και την πρόοδο αυτού του τόπου.
Γνώμονάς μας, όχι η εξουσία για  την εξουσία και τις θέσεις, αλλά για την εκ βάθρων ΑΛΛΑΓΗ της χώρας.

#pamemprosta